Uvod

Osnivač Muzeja Grada Rovinja - Rovigno je Grad Rovinj a područje djelovanja pokriva teritorij Grada Rovinja i Rovinjskog Sela. Muzej djeluje u dvojnoj ulozi – kao gradska galerija i gradski muzej. Slijedom navedenog,  obavlja muzejsku djelatnost sakupljanja, čuvanja, istraživanja prezentacije i interpretacije civilizacijskih, kulturnih dobara i njihovu stručnu i znanstvenu obradu.

Muzejska djelatnost muzeja organizirana je kroz sastavne jedinice:  Arheološki odjel, Povijesni i Etnografski odjel, Likovni odjel, Knjižnica i Služba odnosa s javnosti.

Uvjeti i način obavljanja muzejske djelatnosti uređen je Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, Zakonom o muzejima, Zakonom o ustanovama, Statutom Muzeja grada Rovinja - Rovigno i posebnim poslovnicima i pravilnicima kojima su uređeni standardi i uvjeti za pojedine poslove.

Muzej grada Rovinja - Rovigno djeluje u povijesnoj zgradi palači Califfi smještenoj u Starogradskoj jezgri Rovinja, i na još tri lokacije u gradu nalaze se prostori dvije čuvaonice građe  i galerija Sv. Toma. Palača Califfi i galerija Sveti Toma su vrijedni spomenici graditeljske baštine grada.

Vizija

Vizija Muzeja Grada Rovinja - Rovigno je biti muzejska baštinska ustanova u gradu Rovinju koja će svojim djelovanjem, stalnim postavom i povremenim izložbama i manifestacijama isticati znanja i spoznaje o vjekovnom životu na ovom području. Ustanova je na raspolaganju lokalnom stanovništvu i posjetiteljima grada.

Vrijednosti Muzeja grada Rovinja - Rovigno

Vrijednost Muzeja grada Rovinja - Rovigno je raznolik i bogat muzejski fundus od 35 194 predmeta – inventariziranih i upisanih u bazu podataka 13 938, sistematiziranih u 12 muzejskih zbirki i 2 knjižnične zbirke. Tri zbirke ( etnografska zbirka-svjetska, zbirka moderne i suvremene umjetnosti i zbirka razglednica) upisane su u Registar kulturnih dobara RH – listu zaštićenih kulturnih dobara. Dio fundusa je u stalnom postavu, a ostala građa prezentira se putem povremenih tematskih izložbi koje će u budućem razdoblju postati sastavni dio stalnog postava muzeja.

RADNO VRIJEME

UTORAK - NEDJELJA
10:00 – 13:30 
14:00 – 18:00

PONEDJELJAK - zatvoreno

ULAZNICE
REDOVNA CIJENA: 30,00 kn

POVLAŠTENE CIJENE: 

  • Umirovljenici 20,00 kn
  • Studenti 15,00 kn
  • Djeca i mladi (12-18 godina) 10,00 kn
  • Grupe odraslih (više od 20 osoba) 20,00 kn
  • Grupe učenika/studenata (više od 20 osoba) 10,00 kn
  • Djeca do 12 godina / Osobe s posebnim potrebama / Prijatelji Muzeja / Posjednici valjanih iskaznica ICOM, HMD, DGMI besplatno


PARKING
Web stranica je u procesu prilagodbe.   Zatvori