Austrijski umjetnik Peter Brauneis donirao skulpturu "Pirat"


15. srpnja 2021. - 15. srpnja 2021.


Austrijski umjetnik Peter Brauneis koji je u našem gradu boravio tijekom ožujka u sklopu umjetničke razmjene s Gradom Salzburgom unutar programa „Artists in Residence“ danas je, u znak zahvalnosti na gostoprimstvu, Muzeju Grada Rovinja-Rovigno donirao skulpturu „Pirat“.
Riječ je o, kako je kazao sam umjetnik,  jednom od njemu najdražih vlastitih djela, a realiziran je u gipsu patiniranom akrilnim bojama.

Tom je prigodom ravnateljica Muzeja Grada Rovinja-Rovigno, Tajana Ujčić, zahvalila autoru na donaciji koja će postati dio fundusa rovinjskog Muzeja kao trajna vrijednost i spomen na suradnju Grada Salzburga i Rovinja.

Podsjećamo kako je Grad Rovinj početkom godine sa Salzburgom potpisao Sporazum o sudjelovanju u programu “Artists in Residence” (AIR), kojeg Odjel za kulturu i obrazovanje Grada Salzburga provodi još od 1986. godine, surađujući s raznim gradovima u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama s ciljem promocije međunarodne kulturne razmjene s gradovima koji njeguju bogatu umjetničku tradiciju.

U sklopu programa “AIR” gradovi stavljaju na raspolaganje jedan studio apartman s odgovarajućim radnim prostorom te fiksan iznos za putne troškove. Umjetniku se pruža mogućnost integracije u lokalan život te novi ambijent za stvaranje. 
Prikaži sve
Sakrij


Web stranica je u procesu prilagodbe.   Zatvori